Вік 50+ вважають періодом максимальної стабільності і комфорту в житті сучасної людини. Однак у жінок в цей період життя можуть з’являютися надокучливі прояви, спричинені дефіцитом естрогенів. Симптоматика менопаузи не обмежується статевою сферою, натомість охоплює весь організм жінки. Для корекції згаданих проявів звичайно застосовують замісну терапію статевими гормонами, ставлення до якої в суспільстві досить двояке.

Пропонуємо ознайомитися із сучасними підходами до замісної гормональної терапії, оцінкою її переваг і ризиків та іншими засобами для корекції симптомів менопаузи.

 

Всесвітній день менопаузи – 2019

18 жовтня відзначають Всесвітній день менопаузи. Цього року така акція відбулася вже в десятий раз. Метою встановлення цього дня у 2009 році є поширення знань про процеси, які відбуваються в організмі жінки в менопаузі, та заходи, які дають змогу поліпшити здоров’я та самопочуття. Світове товариство менопаузи заохочує професіоналів і жінок брати участь в цьому дні, поширюючи свої матеріали, організовуючи заходи та поширюючи інформацію від товариства.

 

Купіть номер журналу, щоб прочитати статтю повністю