Журнал ЗТЖ № 6 (107) серпень (online)

Журнал ЗТЖ № 6 (107) серпень (online)
Код товару: 00000000036
250 грн
Додати до улюбленного

 

Дорогі друзі!

Представляю номер шостий "З турботою про Жінку" у 2020 році. Він насичений науковими статтями, оглядами, серіями клінічних випадків. Дякуємо авторам та насолоджуємося читанням!


У номері:

  • Занурення в проблему ведення вагітних з тромбозом глибоких вен. Публікуємо інтегрований переклад огляду UpToDate (2019) та керівництва RCOG (2015) від Андрія Бербеця. Обговорюємо основні підходи до лікування цього захворювання, зокрема, використання низькомолекулярних гепаринів.

 

  • У фокусі статті фетального кардіолога Анни Павлової  - фетальне лікування декомпенсованої дисплазії тристулкового клапана з вираженою тристулковою недостатністю. Розглядаємо клінічний випадок, який супроводжується авторськими зображеннями та відео.

 

  • З Ігорем Лахно розглядаємо механізми інтраабдомінальної гіпертензії під час вагітності. В статті обговорюються можливості корекції інтраабдомінального тиску, яка може створити основу для розробки патогенетично обґрунтованої стратегії профілактики та лікування вагітних з прееклампсією.

 

  • У статті Олексія Болдирева наведено критичний аналіз останніх наукових публікацій щодо можливості успадкування мітохондрій та їхньої ДНК від батька. Новий погляд на ці механізми може суттєво вплинути на пренатальну діагностику спадкових хвороб. Стаття у відкритому доступі.

 

  • Розширте свій професійний кругозір разом з фахівцем з генетики, Оленою Кучер. У другій частині статті продовжуємо знайомитися з сучасним уявленням про систему інтерферону, а також  про ІФН-статус у здорових осіб і пацієнток з ВПЛ-асоційованої SIL.

 

  • Публікація Анастасії Пушкашу присвячена неконтрацептивним ефектам комбінованих гормональних контрацептивів (КГК), в тому числі форм, призначених для перорального прийому. 

 

  • Нові дані про циклічність та ритмічність біологічних процесів, які наведені в статті Ольги Маслової, відкривають нові можливості в лікуванні розладів менструального циклу та зниження фертильності, та допомагають запобігти низці інших проблем із жіночим здоров’ям.

 

  • Продовжуємо розбиратися в тонкощах знеболення пологів разом з Русланом Ткаченко та Наталією Титаренко. Дізнаємося думку провідних українських експертів щодо сучасних технічних та медикаментозних можливостей полегшення пологового болю.

 

  • Огляд рекомендацій ISUOG щодо інтрапартального ультразвукового дослідження представлен Тетяною Трофімчук. Дізнайтеся про можливості, які відкриваються  із впровадженням ультразвуку в пологовій залі.

 

  • У першій частині репортажу з Профі-Лабу з материнсько-плодової медицини представлено детальний огляд доповідей першого дня конференції.

Приємного читання!

 
Редактор журналу Людмила Чуприна

 

Зміст

Авторський колектив

Елена Кучер
д. мед. н, проф. кафедры гематологии и трансфузиологии НМАПО им. П. Л. Шупика
Руслан Ткаченко
д. мед. н., проф., зав. курсом акушерської анестезіології каф. акушерства, гінекології та репродуктології НМАПО ім. П. Л. Шупика, гол. спеціаліст з питань акушерської реанімації МОЗ України
Ігор Лахно
Медичний редактор, д. мед. н., проф. кафедри перинатології та гінекології ХМАПО
Олексій Болдирєв
портал «Моя наука» my.science.ua
Євгенія Полякова
Лікар акушер-гінеколог
Тетяна Трофімчук
Наталія Титаренко
анестезіолог
Анна Павлова
кардіо-ревматолог дитячий, лікар УЗД, науковий співробітник ДУ "НПМЦДКК МОЗ України", член асоціації та групи кардіології плода "Association for European Paediatric and Congenital Cardiology", секретар ГО "Української Асоціації Дитячої Кардіології"
Анастасія Пушкашу
Лікар акушер-гінеколог КНП "Міський клінічний пологовий будинок №2"
Ольга Тян
к.мед.н., лікар акушер-гінеколог клініка СityDoctor
Андрій Бербець
Ольга Маслова
к.б.н., популяризаторка науки, співзасновниця Nobilitet

Інформація про журнал

 

  • Шеф-редактор "З турботою про Жінку": Людмила Чуприна
  • Дизайнер, літ.редактор: Павло Кравчук
  • Менеджер проекту: Лур'є Анастасія (lurie@extempore.info)
  • Менеджер з передплати: Тетяна Соловйова (soloviyova@extempore.info)
  • З питань розміщення реклами звертайтесь за телефоном: +38 068 528 01 21
  • Номери для консультації - +380 066 095 78 44 або +380 68 528 18 97
  • Думка редакції може не співпадати з точкою зору авторів.
  • Свідоцтво про реєстрацію КВ №21280-11080 ПР від 26.03.2015р (для ЗТЖ), КВ №21280-11080 ПР від 16.03.2015 (для ЗТЖ)


    ISSN - 2708-1052

(с) ТОВ «ЕКСТЕМПОРЕ», 2020. Редакція не несе відповідальності за інформаційні матеріали з приміткою «Інформація про лікарський засіб, призначена для медичних та фармацевтичних працівників. Розміщена на правах інформаційних матеріалів»

 
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

Даний розділ є електронною версією спеціалізованих друкованих засобів масової інформації, журналів «З турботою про Жінку», «З турботою про Дитину», призначених винятково для медичних закладів, лікарів та інших працівників медичної та фармацевтичної галузей.

Підтверджуючи, що ви є спеціалістом у галузі охорони здоров'я, ви погоджуєтесь з усіма наступними умовами користування даним розділом: