20 квітня відбувся Профі-Лаб «ЗУСТРІЧІ ПРОФЕСІОНАЛІВ: інфекції в акушерстві та гінекології». Понад 150 учасників у залі, українські спікери, які ділилися власним досвідом і знаннями та відповідали на питання учасників,  дружня атмосфера та відкритість до спілкування – все це про Профі-Лаб 20 квітня!

One Day Focus – досить новий формат для нас. Безперечно, «ЗУСТРІЧІ ПРОФЕСІОНАЛІВ» завжди були вузькоспеціалізованими заходами, однак акцент на одній темі ми робили вперше. Із доповідями на конференції виступили відомі українські експерти в області акушерства, гінекології, інфекційних захворювань і мікробіології.

           Надзвичайний інтерес викликала доповідь директора міжнародного науково-дослідного Центру молекулярної мікробіології та імунології слизових оболонок (НДНЦ ММІСО) проф. Надії Бойко про нові тенденції у галузі вивчення мікробіома і його впливу на життедіяльність жінки. Учасники дізнались про мікробні спільноти людського організму і їх зміни при хворобах, а також про те, як знання про мікробіом змінили існуючі підходи до лікування інфекційних захворювань.

          Як завжди у блискучій манері Віктор Ошовський, к. мед. н., науковий консультант МЦ «Уніклініка», розповів про особливості діагностики та лікування внутрішньоутробних інфекцій. Про те, на що необхідно звернути увагу під час спостереження на різних етапах вагітності. А головне – про схеми та алгоритми лікування, які засновані на даних доказової медицини.

           Доповідь Артема Чернова, к. мед. н., лікаря пологового будінку №3 м. Києва, була присвячена одному з провідних факторів розвитку акушерського сепсису – хоріоамніоніту, зокрема передумовам та ризикам його розвитку, шляхам зараження та алгоритмам дії лікаря.

Світлана Шиянова, к. мед. н., головний лікар Центру лікування неплідності клініки ISIDA, представила увазі учасників конференції доповідь на тему «Хронічний ендометрит». У доповіді була розкрита проблема запального процесу порожнини матки – найважливішого чинника під час порушень імплантації ембріона як у випадку природного запліднення, так і при проведенні запліднення in vitro (ЕКЗ).

Дуже цікава і нова за своїми підходами доповідь, присвячена гіпертермії, була представлена представниками вінницького симуляційного центру. К. мед. н. Наталя Титаренко та к. мед. н. Інна Кукуруза запропонували учасникам огляд сучасних досліджень щодо пірексії та антипіретичної терапії в акушерстві, адже підвищення температури тіла часто є першою зміною, що підвищує настороженість при акушерському сепсисі. За мотивами доповіді автори підготували публікацію, яку ми надрукували в цьому номері журналу.

 Приємно було бачити серед учасників інтернів. Можливість вчитися на науково доказових даних від самого початку своєї кар’єри є запорукою майбутніх досягнень в професійній діяльності!

Дякуємо всім – учасникам, спікерам, партнерам! Без кожного з вас ці «ЗУСТРІЧІ ПРОФЕСІОНАЛІВ» не були би такими яскравими!