Науково-практична конференція з міжнародною участю, 11–12 травня, Вінниця

11–12 травня 2017 року у Вінницькому національному медичному університеті ім. М. І. Пирогова була проведена науково-практична конференція із міжнародною участю «Сучасні аспекти збереження та відновлення здоров’я жінки». Захід було присвячено сучасним аспектам організації перинатальної та гінекологічної допомоги.

За підтримки МОЗ України, конференцію організували та провели ГО «Асоціація акушерів-гінекологів України», ВНМУ ім. М. І. Пирогова, ГО «Українська асоціація медичних освітніх симуляційних технологій»; ДУ «ІПАГ НАМН України» та Асоціація Педіатрів України.

У роботі конференції взяли участь понад 420 фахівців охорони здоров'я з різних областей України, Білорусі, Молдови, Польщі та Ізраїлю.

Головною метою конференції було підвищення народжуваності, поліпшення здоров'я жінок, турбота про репродуктивне здоров'я сім'ї, а також зменшення материнської смертності.

Зустріч дозволила фахівцям з різних регіонів країни обмінятися досвідом, обговорити актуальні проблеми, знайти шляхи впровадження новітніх технологій в акушерстві та гінекології.

У рамках конференції на десяти спеціалізованих секціях обговорювалися такі питання як:

  • застосування новітніх технологій охорони репродуктивного здоров'я сім'ї;
  • допомога при невідкладних станах в акушерстві;
  • новітні перинатальні технології;
  • оптимальна терапія під час вагітності та у неонатальному періоді, попередження поліпрагмазії;
  • вплив захворювань матері на плід;
  • інтегроване ведення хвороб дитячого віку та багато іншого.

Крім того, в рамках конференції відбулася презентація ГО «Українська асоціація медичних освітніх симуляційних технологій», представлена її президентом, д. мед. н., проф. О. В. Булавенко.

На базі першого в Україні університетського симуляційного центру був проведений майстер-клас «Профілактика передчасних пологів, консервативне лікування генітального пролапсу. Використання песаріїв в акушерсько-гінекологічній практиці».

Також відбулася традиційна спеціалізована виставкова експозиція. Гості могли познайомитися з презентаціями вітчизняних і зарубіжних виробників фармацевтичних препаратів, а також діагностичного та медичного обладнання, засобів гігієни, товарів для вагітних, жінок, що годують грудьми та новонароджених.