Резюме:

У статті представлені рекомендації провідних міжнародних організацій (Всесвітньої організації охорони здоров’я, американського Центру з контролю та профілактики захворювань, міжнародної організації консультантів з грудного вигодовування Ла Лече Ліги) щодо організації та підтримки грудного вигодовування в умовах пандемії COVID-19. Також розглянуті основні запобіжні заходи, направлені на попередження поширення коронавірусу та профілактику зараження дітей.

 

Ключові слова:

Грудне вигодовування, коронавірус, COVID-19, Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ), Центр з контролю і профілактики захворювань (CDC), міжнародна організація консультантів з грудного вигодовування (Ла Лече Ліга).

DOI
https://doi.org/10.37529/ztd.2020.1/1-20-3

Новий коронавірус (COVID-19), який є найсерйознішим викликом сучасності для країн всього світу, торкнувся всіх сфер життя людей, в тому числі вагітних та годуючих грудьми жінок. Розуміючи важливість підтримки грудного вигодовування в будь-яких надзвичайних ситуаціях, провідні міжнародні медичні організації та асоціації, в умовах обмеженої інформації щодо COVID-19, по мірі розвитку розуміння перебігу коронавірусної інфекції, намагаються надавати фахівцям та пацієнтам підтримку та забезпечувати їх актуальною інформацією.

На сьогодні всі міжнародні організації в сфері охорони здоров’я погоджуються: годування груддю слід продовжувати та підтримувати під час епідемії COVID-19. Але при цьому необхідно дотримуватися відповідних запобіжних заходів.

Купіть номер журналу, щоб прочитати статтю повністю