Петро Миколайович Веропотвелян – учений, кандидат медичних наук, талановитий керівник-адміністратор, заслужений лікар України, кавалер ордена Трудового Червоного Прапора, громадський діяч, просвітянин, надзвичайно яскрава і шанована людина, – 1 червня відзначає своє 85-ліття.

Як лікар-клініцист і вчений, свою професійну діяльність він присвятив актуальним проблемам сучасного акушерства, безпеці материнства, перинатології, медичній генетиці і репродуктології. Ним розроблено і впроваджено нові ефективні методики діагностики, лікування і реабілітації патології репродуктивної функції. Чимало наукових досліджень та практичних напрацювань вченого успішно втілено в життя і відображено у численних публікаціях.

За його ініціативою та безпосереднім керівництвом у Кривому Розі збудовано ціле медичне містечко охорони здоров’я матері і дитини: пологовий будинок, медико-генетичний центр та центр пренатальної діагностики, медицини плода і генетики репродуктивної функції людини, які мають міжобласний статус.

Петро Миколайович і нині успішно працює лікарем акушером-гінекологом кабінету репродуктивної функції людини ОКЗ «Міжобласний центр медичної генетики і пренатальної діагностики».

Колеги, учні та друзі бажають талановитому вченому міцного здоров'я, довгих років життя, подальших творчих успіхів та Божого благословення у всіх добрих справах!