Резюме

У представленому огляді рекомендацій Національної служби охорони здоров’я Англії наведені рекомендації щодо норм фізичної активності у дітей та підлітків різних вікових груп: перераховані види діяльності для кожної групи, їх тривалість протягом дня чи тижня, а також наведено визначення помірної та інтенсивної фізичної активності. Варто пам’ятати та ще раз акцентувати увагу на тому, що фізична активність – це найбільш доступні ліки від більшості хвороб, які потрібно «приймати» ще змалечку. Її користь для здоров’я людини переоцінити важко.

Ключові слова: фізична активність, діти, підлітки, вправи

 

Фізичні вправи – це чудодійні ліки, які ми завжди мали, але занадто довго нехтували прийняттям рекомендованої дози, внаслідок чого страждало наше здоров’я. Наявні вагомі наукові докази того, що фізична активність може допомогти зробити життя здоровішим та щасливішим незалежно від віку.

Люди, які регулярно займаються фізичними вправами, мають менший ризик розвитку багатьох хронічних захворювань, дослідження показують, що фізична активність може також підвищити самооцінку, настрій, якість сну та енергійність, а також зменшити ризик стресу, депресії, деменції та хвороби Альцгеймера.

Купіть номер журналу, щоб прочитати статтю повністю