Шановні колеги! Вашій увазі надаються клінічні настанови з профілактики захворювання новонароджених, спричиненого стрептококами групи Б. Це керівництво було підготовлене Комітетом з інфекційних захворювань, переглянуте Комітетами з інфекційних захворювань та імунізації плода і новонародженого Канадського товариства педіатрів, Консультативним комітетом SOGC для сімейної медицини і затверджене Виконавчим комітетом і Радою Товариства акушерів-гінекологів Канади. Опубліковано на офіційному сайті Товариства акушерів-гінекологів Канади у 2013 році

Короткий огляд

Метою керівництва є перегляд літературних доказів і вироблення рекомендацій з ведення пологів у жінок для профілактики раннього захворювання  новонароджених, спричиненого стрептококами групи Б. Ключові тенденції в цьому оновленому керівництві включають зміни режимів антибіотикопрофілактики, тестування на сприйнятливість та ведення жінок з розривом навколоплідних оболонок перед пологами.

В оцінку наслідків для матері було включено вплив антибіотиків на її організм під час вагітності та пологів і ускладнення, пов'язані із застосуванням антибіотиків. Неонатальні наслідки оцінювались як рівень захворюваності, спричинений стрептококами групи Б.

Купіть номер журналу, щоб прочитати статтю повністю