8–9 листопада у Києві пройшов дводенний КЕЙС-МАРАФОН «Акушерство та гінекологія» – подія, яка заслуговує на увагу, насамперед, через те, що є абсолютно новим для України форматом професійних зустрічей.

Саме такий формат дозволив учасникам не тільки прожити разом із спікерами унікальну та неповторну історію кожного із поданих клінічних випадків, але й взяти участь в обговоренні та, що найцінніше, – співставити дії своїх колег із рекомедаціями світових гайдлайнів. Вкотре переконуємося, що робота лікаря – мистецтво, багатогранне, захопливе, різнобарвне, неповторне!

Кейс-марафон проходив паралельно у двох залах, де проходили сесії з акушерства і гінекології  та з оперативної гінекології. Кожен учасник зміг вдосконалити свою майстерність, обравши відповідну сесію. Захід надав унікальну можливість практичним лікарям представити цікаві клінічні кейси та поділитись власним досвідом із колегами. Всі учасники кейс-марафону мали можливість відвідати майстер-клас професора Ahmet Kale (Туреччина) з діагностики та менеджменту тазового болю у жінок.

У програмі були заявлені дуже важливі для кожного практикуючого лікаря теми з акушерства та гінекології, такі як венозний тромболізм в акушерстві, менеджмент ПРПО на різних строках вагітності, розродження при багатоплодовій вагітності, менеджмент пацієнток з пухлинами яєчників, сучасні стратегії менеджменту ендометріозу, позаматкова вагітність, малоінвазивні підходи до лікування лейоміоми матки та ін.

 

У цьому номері ми пропонуємо вам більш детально познайомитися з гайдлайнами, які були представлені на конференції.