Святий Миколай завітав до дітей в макіївський дитбудинок «Проліски». 55 дітей віком від 6 до 15 років отримали  книжки, постільну білизну, побутову хімію, канцелярію та ще багато необхідних речей

Місяць тому волонтери через соціальні мережі поширили заклик до збору подарунків. 

Багато ЗМІ підтримали акцію і розповіли про неї своїм читачам та глядачам. Так, протягом чотирьох тижнів небайдужі кияни зносили свої дари до «торбинки Святого Миколая». Три величезні святкові торби, а також дві коробки необхідних речей, були доставлені активістами до Макіївки.

Суддя Вікторія Джарти, чия родина традиційно підтримує дитбудинок «Проліски», взяла активну участь в акції. Вона з’ясувала потреби дитячого будинку і долучилася до збору та закупівлі необхідних речей. Зокрема, старшокласники отримали від Вікторії інтелектуальні подарунки – електронні книжки. «Не переставайте мріяти, вірте в чудо, читайте та наполегливо працюйте – зазначила пані Вікторія, звернувшись до вихованців,  – ці книжки можуть подарувати вам і вірних друзів – героїв творів, і дозволити подорожувати в часі та просторі; вони можуть дати вам життєвий досвід та підказати, як діяти у тій чи іншій ситуації».

Інна Бойко, представник організації пацієнтів ЮКАБ, яка доклала надзусиль для здійснення акцїї, підкреслила, що часточка свята та родинного тепла є в подарунках та іменних листівках, які всі охочі могли підписати кожній дитині особисто. «Для нас важливо дбати про тих, хто цього потребує, так само, як мобілізовувати суспільство у вирішенні соціальних проблем. Важлива участь кожної людини, адже для того, щоб допомагати ближньому, не треба бути олігархом. Хтось приніс пару шкарпеток, а хтось три книжки. Кожен зробив те, що може, але головне, що він не залишився осторонь».

Діти, що опинилися без батьківської опіки, були раді спілкуванню з гостями. Найшвидше вони розібрали саме іменні листівки, які були підписані усіма охочими для кожної дитини поіменно. Кожна дитина цього дня прочитала своє ім’я та теплі слова до свята на листівці. Можливо, саме їх вони збережуть на згадку, так само, як і волонтери збережуть бажання змінювати життя за допомогою маленьких, але важливих справ.