Шановні читачі! Пропонуємо вам практичне керівництво з перинатології, видане у Південній Австралії 2014 р.* Це керівництво надає поради загального характеру і підготовлене для заохочення і полегшення стандартизації та узгодженості клінічної практики з використанням міждисциплінарного підходу. Керівництво засноване на оглядах і опублікованих доказах та думках експертів

 South Australian Perinatal Practice Guidelines. Management of women with a low PAPP-A and normal chromosomes. Department of Health, Government of South Australia.

 Вступ

  • Всім жінкам у І триместрі повинен бути запропонований Комбінований скринінг між 9 і 14 тижнями вагітності, з адекватним консультуванням перед його проведенням.
  • До скринінгу входить виконання комплексу заходів: вимірювання у сироватці крові матері рівня вільного бета-хоріонічного гонадотропіну людини (ВБ-ХГЛ) і асоційованого з вагітністю протеїну-А плазми (РАРР-А) на 9–13+6 тижні вагітності, поряд з вимірюванням товщини комірцевого простору (ТКП) у мм за даними УЗД на 11–13 тижні вагітності. Поєднанні з фоновими ризиками, такими як вік, вага матері та термін гестації, ці вимірювання дозволяють зробити оцінку ризику для плода з синдромом Дауна або трисомією за 18 хромосомою [1].
  • У випадку вагітності підвищеного ризику можуть бути запропоновані пренатальне діагностичне тестування за допомогою виконання біопсії хоріона або амніоцентезу. Купіть номер журналу, щоб прочитати статтю повністю