Як пташки у вирій, так восени до Києва за знаннями вирушають лікарі. Найбільший професійний захід для акушерів-гінекологів України – науково-практична конференція з міжнародною участю та Пленум акушерів-гінекологів на тему «Актуальні питання охорони материнства та дитинства в Україні», за доброю традицією пройшли в кінці вересня. Чудова погода та тепла атмосфера у залах сприяли професійному спілкуванню понад 700 лікарів, що зібралися для обміну знаннями

 

Програма конференції була настільки насиченою і різнобічною, що кожен лікар незалежно від місця, досвіду роботи та професійних вподобань 24–25 вересня мав можливість обрати своє власне свято знань.

Починаючи з 2008 р., до участі в роботі наукових форумів ААГУ традиційно запрошуються провідні спеціалісти світу для обміну досвідом з українськими колегами та координації подальшої спільної роботи для покращення якості та безпеки надання медичної допомоги жінкам і новонародженим.

Ця традиція не тільки дає змогу вітчизняним фахівцям бути в курсі останніх світових досягнень акушерсько-гінекологічної науки, а й встановити партнерські дружні стосунки із зарубіжними колегами.

Цього разу в конференції та роботі пленуму прийняли участь представники EBCOG (Європейська рада та коледж акушерства та гінекології) – професор Юрій Владімірофф, професор Рута Надісаускайне і професор Іоанніс Месініс. Шановні гості представили нові загальноєвропейські стандарти гарантованої якості догляду за пацієнтами акушерсько-гінекологічної та неонатальної служби.

Під час конференції провідні вчені України та зарубіжні гості обговорювали наступні теми:

  • перинатальна медицина та медицина плода;
  • актуальні питання гінекології та акушерства;
  • ендокринна гінекологія;
  • дитяча і підліткова гінекологія;
  • оперативна гінекологія;
  • репродуктивне здоров’я, проблеми безпліддя;
  • екстрагенітальна патологія;
  • актуальні питання онкогінекології;
  • інноваційні підходи до діагностики, профілактики та лікування порушень здоров’я жінки;
  • інновації та сучасні тенденції у післядипломному навчанні
    лікарів.

Спеціальний кореспондент і фотограф «З турботою про Жінку» намагалися побувати на кожній секції, проте описати всі доповіді, всі майстер-класи, сателіти та секції просто неможливо.

На наш погляд, читачам завжди цікаві новітні та передові методики на стику спеціальностей, тому секцію медицини плода ми опишемо докладно, максимально передавши суть кожної доповіді, у репортажі «Здоров’я матері і дитини завжди на часі» у наступному номері нашого журналу.