Про яку дитину йдеться? Що значить часто? Що значить хворіє? Чому? Що з цим робити? Чи не робити? Лікувати дитину чи заспокоювати маму дитини? Саме на такі запитання шукали відповіді учасники майстер-класу, що відбувся у самому серці Києва 14 грудня

 

Коли дитина регулярно не може відвідувати школу чи садочок через хворобу, це не лише медична проблема, а й соціальна, адже хтось із батьків дитини буде змушений брати лікарняний.

А якщо педіатр не вбачає у стані дитини нічого надзвичайного? І де межа між нормальною і підвищеною захворюваністю? І як не пропустити захворювання, яке справді має епідемічне значення чи свідчить про неадекватність роботи імунної системи дитини?

Цього разу учасникам майстер-класу знайти відповіді на ці та подібні запитання  допомагали Анастасія Бондаренко, Анна Гільфанова та Юрій Степановський.

Також розглядалися  вікові особливості імунітету, місце імуномодуляторів у педіатричній практиці, імунодефіцити, повторні респіраторні інфекції та піодермії, рецидивні стоматити та тонзиліти, а також поширені міфи та лікарські помилки.

Насправді, вийшло дуже невимушене та змістовне завершення науково-навчального року видавництва Extempore.

До зустрічей у наступному році!

Навчайтесь з нами!

 

Більше фото – за посиланням photos.app.goo.gl/MehpH2mEvqsTJc679