Вже 5 років видавництво Extempore проводить Профі-Лаби «ЗУСТРІЧІ ПРОФЕСІОНАЛІВ» – конференції для спеціалістів, що якісно вирізняються серед інших заходів. Високий рівень організації, лише доказова медицина, жодної прихованої реклами, провідні фахівці-лектори з України та Європи, вільне спілкування між учасниками та спікерами – ось що таке «ЗУСТРІЧІ ПРОФЕСІОНАЛІВ»!

1 грудня 2018 року вперше відбувся Профі-Лаб із педіатрії. Якщо чесно, ми не очікували такої активності учасників і аж такої кількості позитивних відгуків!

У перших «ЗУСТРІЧАХ ПРОФЕСІОНАЛІВ: педіатрія» взяло участь понад 250 лікарів з різних куточків України. У спеціальному додатку конференції у месенджері Telegram була можливість вільно комунікувати між собою, зі спікерами та організаторами. Дякуємо за Вашу активність!

 

 

Ментор Профі-Лабу – Олексій Риков – розробив програму заходу таким чином, щоб покрити найбільш нагальні питання, які виникають у щоденній практиці педіатра, а також звернути увагу лікарів на аспекти, які, здавалось би, мало впливають на результат їхньої роботи.

Перша сесія за участі Лідії Бабич, Олександра Катілова, Ольги Бєлоусової та Олексія Рикова була присвячена питанням вигодовування дітей раннього віку. Зокрема, говорили про алгоритм допомоги матері у випадку недостатньої кількості молока, останні дані доказової медицини щодо харчування дітей раннього віку, особливості травлення у дітей і транзиторні дисфункції.

Питанням закономірностей росту дитини та ранньої діагностики порушень був присвячений майстер-клас Марини Маменко та Наталії Зелінської. Василь Попович на сцені провів майстер-клас із отоскопії та прочитав лекцію про ведення отитів для педіатрів.

Не оминули увагою на конференції і питання, що викликають останнім часом занепокоєння та дискусії не лише серед медиків, а й у суспільстві загалом.

Про доцільність використання антибіотиків та загрозу розвитку антибіотикорезистентності говорила Марина Маменко.

 

 

Федір Лапій та Віра Сем’янчук розібрали алгоритми вакцинації та складні випадки з практики педіатра.

Остання сесія була присвячена питанням медичного спілкування. Багатьом здається, що це другорядна та мало потрібна тема для лікарів. Однак правильна комунікація спеціаліста з пацієнтом і колегами визначає ефективність надання допомоги та прихильність пацієнтів до терапії.

Станіслава Гапонова, Тетяна Рибакова та Антоніна Лободюк говорили про консультування дітей із розладами аутистичного спектру та спілкування з їхніми батьками. Частиною їхнього виступу був майстер-клас із діагностики аутизму у дітей на прийомі педіатра.

Анна Сонькіна, експерт із медичного спілкування з Росії, провела майстер-клас із медичного спілкування та розібрала на конкретних випадках, чому через неефективну комунікацію пацієнт може не дотримуватись лікування або більше не прийти на прийом.

Президент асоціації педіатрів Нідерландів Karoly Illy говорив про проблемні питання комунікації з колегами.

Фінальну крапку у цій сесії поставила Іванна Романкевич із темою синдрому вигорання у лікарів – говорили про те, як спеціалісту не стати апатичним до роботи та коли варто бити на сполох.

Перші «ЗУСТРІЧІ ПРОФЕСІОНАЛІВ: педіатрія» пройшли більш ніж вдало – слідкуйте за нашими новинами, щоб не проґавити наступний Профі-Лаб!