ПАТ Хорольський МКК ДП засновано у 1972 році. Це єдиний виробник дитячого і спеціального харчування на території України. Завдячуючи своїй незмінній якості протягом десятиліть та доступності для українських споживачів, суміші ХМКК ДП залишаються улюбленим продуктом малюків та їх вимогливих мам. Хорольські суміші, як повноцінний продукт прикорму, з гордістю рекомендують батькам педіатри.

Виробництво продукції ПАТ Хорольського МКК ДП розташоване в екологічно чистому районі Полтавської області, оснащене технологічним, холодильним та енергетичним обладнанням фірм-лідерів з випуску молокоперероблюючого устаткування Bosch і Alfa Laval. Особливу увагу працівники комбінату приділяють контролю за якістю продукції. Ретельний контроль здійснюється на кожному етапі виробництва, відповідає міжнародним стандартам ISO 9001:2009 і НАССР. Усі продукти сертифіковані у відповідності з вимогами українського законодавства.

Використання вітчизняної сировини, віддаленість виробництва від міст-мільйонників дозволяє Хорольському молококонсервному комбінату дитячих продуктів пропонувати якісну продукцію за доступною ціною.

Дитяче і спеціальне харчування на Хорольському МКК ДП виготовляється тільки з натурального молока, збагачується необхідними вітамінами, мікро- і макроелементами, біологічно цінними компонентами. Особливістю технології є використання свіжого, а не сухого, спеціально відібраного молока, що дозволяє максимально зберегти біологічну цінність продуктів і визначає чудові смакові якості сумішей і каш. У харчуванні відсутні барвники, ароматизатори, консерванти, пестициди, солі важких металів, радіонукліди та інші шкідливі речовини.

Суміші розроблені сумісно з провідними спеціалістами в галузі дієтології та молочного виробництва. Продукти схвалені Українським НДІ харчування та Інститутом педіатрії, акушерства та гінекології АМН України. Склад сумішей відповідає міжнародному стандарту Codex Alimentarius.

 

Поточний асортимент

Хорольский МКК ДП виготовляє молочні суміші «Малиш» (з додаванням гречаної, рисової, вівсяної муки) для вигодовування дітей з 3-місячного віку у разі відсутності або недостатньої кількості материнського молока. Поживні суміші «Малиш» з додаванням зернових — рекомендовані для дітей при недостатньому збільшенні маси тіла, а також для насичення дітей, які не наїдаються звичайними сумішами. Для вигодовування дітей з народження виробляється молочна суміш «Малютка» (з варкою: з цукром та без цукру; швидкого приготування без цукру). ТМ «Малютка» — адаптовані суміші з переважанням казеїну. Дітям від 3-х до 6-ти місяців рекомендовано чергувати суміші «Малютка» та «Малиш».

Каші ТМ «Малышка» виготовлені виключно з екологічно чистої сировини, багаті на білок, кальцій, фосфор, залізо та 12 вітамінів. Мають ніжну консистенцію та легко засвоюються дітьми. Асортимент каш розроблений та спеціально підібраний з урахуванням українських традицій і смакових вподобань дітей. Рецептури молочних каш (рисова, гречана, кукурудзяна, манна, суміш круп та гречано-рисова) і безмолочних каш (рисова, гречана, гречано-рисова, суміш круп) розроблені для харчування дітей з 4 і 5-місячного віку.

Розпочато випуск молочних сумішей «Малютка premium-1» та «Малютка premium-2» з біологічно цінними компонентами, пребіотиками та нуклеотидами, які входять до складу грудного молока та чинять біфідогенний ефект, сприяють підтримці мікрофлори кишечника, зміцненню імунітету, росту та розвитку дитини. При розробці складу сумішей враховані особливості системи травлення малюка, адже вона є чутливою, зокрема в перші місяці життя.

Останніми роками особливу увагу приділяють таким компонентам жіночого молока, як пребіотики (олігосахариди) та нуклеотиди. Активне вивчення цих компонентів стало підставою для використання їх перш за все в адаптованих сумішах, призначених для дітей, які перебувають на штучному вигодовуванні.

Пребіотики — це різновид вуглеводів, що сприяє росту корисної мікрофлори кишківника і позитивно впливає на організм дитини, покращуючи процеси травлення та імунний статус. Олігосахариди належать до групи пребіотиків. Механізм дії пребіотиків достатньо складний. Не розщеплюючись у верхніх відділах шлунково-кишкового тракту, олігосахариди у незміненому вигляді доходять до товстої кишки, де зазнають ферментування, утворюючи при цьому субстрат, що забезпечує ріст біфідо- і лактобактерій. У процесі розщеплення олігосахаридів утворюються молочна кислота та коротколанцюжкові жирні кислоти. Молочна кислота знижує рН в кишківнику, і тим самим проявляє бактерицидну дію, пригнічуючи ріст патогенної мікрофлори. Коротколанцюжкові жирні кислоти (оцтова, пропіонова, масляна) чинять позитивну трофічну дію на колоноцити, покращують моторну функцію кишківника.

Нуклеотиди являють собою сполуку, яка відіграє ключову роль в багатьох внутрішньоклітинних процесах. За своєю структурою вони складаються з азотистої основи, цукру — пентози, та містять від 1 до 3 фосфатних груп. Встановлена дуже велика роль нуклеотидів у фізіологічних та імунологічних реакціях організму. Вони беруть участь у синтезі РНК і ДНК, сприяють формуванню нормальної мікрофлори кишківника, чинять вплив на засвоювання поживних речовин, мають імуномоделюючу дію, надають необхідну енергію для росту різних органів та систем. Також вони сприяють своєчасному дозріванню тканин мозку та зорового аналізатора.

Суху молочну суміш «Малютка premium-1» з пребіотиками та нуклеотидами вдалося створити завдяки використанню сучасних технологій. Склад її відповідає міжнародним рекомендаціям з розробки рецептури дитячих молочних сумішей для дітей від народження до 6 місяців.

Для досягнення максимального наближення складу суміші до жіночого молока введено наступні важливі компоненти:

  1. Введено сироваткові білки та досягнуто співвідношення сироваткових білків і казеїну 60:40.
  2. Знижено кількість білка до 1,4 г в 100 мл продукту.
  3. Продукт збагатили таурином — вільною амінокислотою, яка є необхідною для правильного формування мозку та зорового аналізатора.
  4. Жировий компонент суміші «Малютка premium-1» також максимально наближений до складу жіночого молока. Загальна кількість жиру в 100 мл відновленої суміші приблизно така ж сама, як і в грудному молоці, та становить 3,6 г у 100 мл.
  5. У продукт введено природний емульгатор — лецитин, а також карнітин, що сприяє кращому засвоєнню жирних кислот на рівні клітин.
  6. Вуглеводний компонент (7,3 г в 100 мл) представлений єдиним вуглеводом – лактозою, яка має пребіотичну дію, тобто здатна стимулювати ріст власних біфідобактерій організму та знижувати рівень кислотності в товстій кишці, підтримуючи таким чином рН на тому ж рівні, що і у дітей на грудному вигодовуванні.
  7. Мінеральний склад суміші відповідає фізіологічним потребам дитини і вимогам сучасних медичних рекомендацій. Оптимальне співвідношення кальцію і фосфору забезпечує найбільш ефективне засвоєння кальцію, сприяє повноцінному формуванню кісткової тканини і структури зубів. Вміст заліза (0,5–0,84 мг в 100 мл) достатній для профілактики залізодефіцитної анемії. Співвідношення міді і цинку сприяє максимальному засвоєнню цих мікроелементів і запобігає їхньому дефіциту в харчуванні дітей, який може призводити до затримки фізичного і нервово-психічного розвитку, порушення процесів життєдіяльності серцево-судинної, імунної і кровотворної систем. Вміст йоду відповідає фізіологічним нормам і забезпечує профілактику дефіциту йоду, сприяє правильному формуванню і становленню функції щитовидної залози. У суміші міститься селен, який забезпечує високий імунний і антиоксидантний захист.
  8. У суміш введено вітаміни, а саме: вітамін Д3 у віковій добовій потребі дитини з метою профілактики рахіту; вітамін Е, що має антиоксидантну активність, та вітамін А, який відіграє велику роль в імунних реакціях організму та утворенні зорової пурпури. Введено філохінон (вітамін К), необхідний для нормального функціонування системи зсідання крові та формування кісткової тканини. Суміш містить фолієву кислоту(вітамін ВС), необхідну для росту і розвитку всіх органів і тканин, оптимального функціонування нервової системи і кісткового мозку.
  9. Введено вітаміноподібні речовини холін та інозитол. Холін є представником сімейства В-комплексу, ліпотропною речовиною та жировим емульгатором. Сприяє утилізації жирів та холестерину. Одна з небагатьох речовин, здатна проникати крізь гемато-енцефалітичний бар’єр та зміцнювати клітини головного мозку. Забезпечує нормальне живлення та функціонування нервових клітин. Інозитол — водорозчинний представник В-комплексу, відіграє неабияку роль у метаболізмі жирів та холестерину. Разом з холіном сприяє утворенню лецитину, стимулює синтез фосфоліпідів головного мозку.

Молочна суміш «Малютка premium-2» з пребіотиками та нуклеотидами застосовується для вигодовування дітей від 6-місячного віку з урахуванням зміни потреб дітей другого півріччя життя. Згідно з сучасною класифікацією ця суміш належить до «подальших» формул. «Малютка premium-2» з пребіотиками та нуклеотидами виготовлена на основі натурального високоякісного коров’ячого молока. Вміст білка в ній становить 1,6 г в 100 мл відновленого продукту. В суміші збільшено кількість заліза у зв’язку з більш високою потребою в ньому дітей другого півріччя життя. В цьому віці запаси материнського заліза виснажуються, що призводить до розвитку анемії. Також введено таурин та L-карнітин.

Завдяки збалансованому складу комплексу  «Еко баланс» та вищому рівню вуглеводів суміш забезпечує подальший повноцінний розвиток малюка.

«Еко баланс» — це підтвердження якості та натуральності продукції, яка відповідає стандартам та сучасним вимогам дитячого харчування.

«Еко баланс» це:

  • високоякісне натуральне коров’яче молоко зі спеціальних сертифікованих екологічних зон
  • 17 вітамінів (біотин, А, Д, Е, К, С, РР, В1, В2, В5, В6, ВС, В12, холін, інозит, L-карнітин, таурин)
  • 12 мінералів для гармонійного розвитку малюка (залізо, цинк, натрій, калій, кальцій, магній, фосфор, мідь, марганець, хлориди, йод, селен)
  • натуральні компоненти: без ГМО, без консервантів, без ароматизаторів, без барвників